Altijd een oplossing

Een breed scala aan industriële, stationaire luchtontvochtigers met grote ontvochtigingscapaciteiten voor grote ruimtes. Een enkele Klimaluft industriële ontvochtiger kan een binnenruimte ontvochtigen van 500 m² tot 11.500 m². De krachtige stationaire ontvochtigers zijn ideaal voor vochtcontrole in magazijnen, industriële gebouwen, productiefaciliteiten, opslagfaciliteiten en soortgelijke ruimtes.

De luchtontvochtigers zijn klaar voor het automatisch verwijderen van condenswater. Eenvoudige installatie door het vaste afvoerpunt waarmee de ontvochtigers zijn uitgerust. De beschikbare ontvochtigingscapaciteiten variëren van 128 liter per dag tot 2.960 liter per dag, dit is de capaciteit met slechts één enkele ontvochtiger! Verschillende Klimaluft ontvochtigers zijn uitgerust met Hot Gas ontdooimodule, waardoor de ontvochtigers geschikt zijn voor gebruik in gebieden met temperaturen vanaf 5 graden Celsius en hoger.

Een Klimaluft industriële luchtontvochtiger voorkomt schade aan gebouwen en uitrusting als gevolg van condensatie, schimmelvorming en corrosie. Producten, verpakkingsmateriaal en gereedschap behouden hun structuur en kwaliteit.

Dit zijn enkele toepassingen van de industriële luchtontvochtigers van Klimaluft:

  • Productievoorzieningen, verpakkingsafdelingen en opslagruimten in de landbouw- en voedingsindustrie: kaas, fruit, groenten, bloem, granen, zout, suiker, vis, banketbakkerij. Kwaliteit en frisheid blijven op een hoog niveau.
  • Om een relatieve luchtvochtigheidsbalans te behouden in de papierindustrie en grafische industrie, houtindustrie, tuinbouw, metaalindustrie, veehouderij, sport- en evenementenfaciliteiten, musea, bibliotheken en wijnkelders.
  • Naast preventie van waterschade en klimaatbehandeling, worden deze ontvochtigers in droogruimten toegepast, bijvoorbeeld bij lakens. Daarnaast voorkomen ze corrosie op schepen en bij scheepswerven.
  • Ontvochtiging van technische gebieden voor de bescherming van installaties en processen; Infrastructuur, pompinstallaties, waterbehandelingsgebouwen, centrales, waterwerken, zwembaden en waterattracties.

65% 25% 30% 20% 15%

Met kennis van zaken

Wat is een goede relatieve luchtvochtigheid? De relatieve luchtvochtigheid geeft aan hoeveel procent waterdamp in de lucht aanwezig is ten opzichte van de maximale hoeveelheid waterdamp dat de lucht kan bevatten bij een bepaalde luchtdruk en temperatuur. De term Relatieve Luchtvochtigheid wordt afgekort als % RV. Een gezonde relatieve luchtvochtigheid in het binnenklimaat ligt op 50-55%. De relatieve luchtvochtigheid wordt gemeten met een hygrometer. Luchtontvochtiging in een industrieel bedrijf? Industriële bedrijven krijgen vaak te maken met grootschalige vochtproblemen. Uiteenlopende bedrijfsprocessen en actuele weersomstandigheden kunnen de luchtvochtigheid in bedrijfsruimten sterk doen verhogen. Een hoge luchtvochtigheid kan ook problemen veroorzaken in magazijnen en in geconditioneerde opslagruimten. In veel industrieën zijn de processen gebaat bij een gematigde luchtvochtigheid. Maar wat nu als de luchtvochtigheid in een bedrijfsruimte regelmatig te hoog is? Met industriële luchtontvochtiging van Klimaluft houdt u de luchtvochtigheid voortdurend onder controle! Sterke luchtontvochtigers voor zware droogklussen? Voor bedrijven, professionals, zwembaden en de industriële sector heeft Klimaluft een groot aanbod krachtige industriële lucht- en zwembadontvochtigers voor zware toepassingen. Dergelijke omgevingen hebben doorgaans behoefte aan een grote ontvochtigingscapaciteit. Belangrijk hierbij is de storingsvrije en onderhoudsarme werking van de industriële luchtontvochtigers. Betrouwbare, effectieve luchtdroging waarnaar men geen omkijken heeft! Bedrijven zijn gebaat bij goede klimatologische omstandigheden zonder dat men daar dagelijks omkijken naar heeft.

Aan het woord:  

De relatieve luchtvochtigheid in het magazijn van ruim 7.000 m³ van ‘gereed product’ is dermate hoog, dat de kwaliteit van de aanwezige tomaten (200.000 kg) in gevaar komt en niet meer aan de kwaliteitseisen kan voldoen. Met een Klimaluft ID1500 industriële luchtontvochtiger komt de kwaliteit van het eindproduct niet meer in gevaar.

Meer over