Altijd een oplossing

Professionele Klimaluft ontvochtigers drogen vochtige lucht in een korte periode. De ontvochtigers zijn elegant ontworpen en zijn geschikt voor veel binnenruimtes. De meeste modellen kunnen op de vloer of aan de muur geïnstalleerd worden. Ook de installatie buiten de ruimte is een mogelijkheid. De professionele luchtontvochtigers zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen en componenten die resulteren in hoge prestaties, hoge efficiency, hoge betrouwbaarheid en lage geluidsniveaus.

Klimaluft professionele luchtontvochtigers zijn ideaal voor:

 • Kantoren
 • Bibliotheken
 • Archiefruimtes
 • Winkels
 • Kerken
 • Museum
 • Restaurant/Bar
 • Openbare ruimtes
 • Magazijnen
 • Kelders
 • Garage (b.v. oldtimers)

Wanneer een Klimaluft professionele ontvochtiger uitgerust is met de optionele Hot Gas Module, kan het van 5 graden Celsius en hoger worden ontvochtigd. Dit betekent dat onverwarmde- en ongeconditioneerde kamers en koude binnenruimten perfect kunnen worden ontvochtigd.

De professionele luchtontvochtigers combineren hoge effectieve ontvochtiging en een uitstekend ontwerp. Vochtproblemen als gevolg van hoge luchtvochtigheid worden elegant opgelost.

65% 25% 30% 20% 15%

Met kennis van zaken

Wat is een goede relatieve luchtvochtigheid? De relatieve luchtvochtigheid geeft aan hoeveel procent waterdamp in de lucht aanwezig is ten opzichte van de maximale hoeveelheid waterdamp dat de lucht kan bevatten bij een bepaalde luchtdruk en temperatuur. De term Relatieve Luchtvochtigheid wordt afgekort als % RV. Een gezonde relatieve luchtvochtigheid in het binnenklimaat ligt op 50-55%. De relatieve luchtvochtigheid wordt gemeten met een hygrometer. Luchtontvochtiging in een industrieel bedrijf? Industriële bedrijven krijgen vaak te maken met grootschalige vochtproblemen. Uiteenlopende bedrijfsprocessen en actuele weersomstandigheden kunnen de luchtvochtigheid in bedrijfsruimten sterk doen verhogen. Een hoge luchtvochtigheid kan ook problemen veroorzaken in magazijnen en in geconditioneerde opslagruimten. In veel industrieën zijn de processen gebaat bij een gematigde luchtvochtigheid. Maar wat nu als de luchtvochtigheid in een bedrijfsruimte regelmatig te hoog is? Met industriële luchtontvochtiging van Klimaluft houdt u de luchtvochtigheid voortdurend onder controle! Sterke luchtontvochtigers voor zware droogklussen? Voor bedrijven, professionals, zwembaden en de industriële sector heeft Klimaluft een groot aanbod krachtige industriële lucht- en zwembadontvochtigers voor zware toepassingen. Dergelijke omgevingen hebben doorgaans behoefte aan een grote ontvochtigingscapaciteit. Belangrijk hierbij is de storingsvrije en onderhoudsarme werking van de industriële luchtontvochtigers. Betrouwbare, effectieve luchtdroging waarnaar men geen omkijken heeft! Bedrijven zijn gebaat bij goede klimatologische omstandigheden zonder dat men daar dagelijks omkijken naar heeft.

Aan het woord:  

De relatieve luchtvochtigheid in het magazijn van ruim 7.000 m³ van ‘gereed product’ is dermate hoog, dat de kwaliteit van de aanwezige tomaten (200.000 kg) in gevaar komt en niet meer aan de kwaliteitseisen kan voldoen. Met een Klimaluft ID1500 industriële luchtontvochtiger komt de kwaliteit van het eindproduct niet meer in gevaar.

Meer over